Overslaan naar content

Annelies .

Luchthavenbeveiliger en vertrouwenspersoon

Introductie .

Hoi! Mijn naam is Annelies. Ik ben luchthavenbeveiliger en vertrouwenspersoon bij I-SEC.

Een Dag in het Leven .

Toen ik tijdens de zomer na de coronapandemie de lange wachtrijen op Schiphol zag besloot ik een paar dagen in de week te gaan helpen. De security wereld was voor mij echter helemaal nieuw. De enige ervaring die ik ermee had, was als passagier onderweg naar een vakantiebestemming.

Op dit moment werk ik op de personeelsdoorgangen. Superleuk! Ik houd van de afwisseling in het werk. De ene dag inspecteer ik voertuigen op een grote doorlaatpost en de andere dag sta ik in de drukte van de personeelsdoorgang. Het liefst zou ik ook bij de passagierscontrole willen werken zodat ik inzetbaar ben op alle posities van I-SEC.

Groei en Ontwikkeling .

Mijn vrienden verklaarden me voor gek toen ik zei dat ik op 57 jarige leeftijd nog een opleiding zou doen naast een baan met onregelmatige arbeidstijden. Maar ik ben heel trots op het behalen van mijn beveiligingspas! Ik vond de opleiding heel interessant en heb er ontzettend veel plezier aan gehad. De onregelmatige arbeidstijden waren wel een dingetje, maar het ging me gelukkig beter af dan ik vooraf had gedacht.

"Ik ben blij, dat I-SEC mij de kans heeft gegeven luchthavenbeveiliger te worden. In een jaar tijd is mijn leven enorm veranderd. "

Portret van Annelies, een luchthavenbeveiliger en vertrouwenspersoon, met een citaat over haar carrièreverandering.

Jouw Unieke Perspectief .

Naast dat ik de inhoud van het vak luchthavenbeveiliger interessant vind, zijn mijn collega’s een belangrijke reden waarom ik werken bij I-SEC zo leuk vind! In korte tijd leer je veel mensen kennen en iedereen is anders. Ik vind het leuk dat mijn collega’s zien dat ik deels van Maleise afkomst ben.

Als het even rustig is, is de sfeer ontspannen en gezellig. Zo blijf je gefocust en scherp als het weer wat drukker wordt.

Leukste werkzaamheden .

Ik ben blij dat I-SEC mij de kans heeft gegeven luchthavenbeveiliger te worden. In een jaar tijd is mijn leven enorm veranderd. Ik lever een nuttige bijdrage aan het veilig houden van de luchthaven, heb veel leuke collega’s en ben inmiddels doorgegroeid tot vertrouwenspersoon. Dit doe ik nu naast mijn werk als luchthavenbeveiliger. Beveiliger zijn op Schiphol is een serieuze verantwoordelijkheid met impact. Dan is het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op de werkvloer. Als ik daarbij kan helpen, doe ik dat graag! Hoe groot of klein je vraag of probleem is, je kan altijd bij mij of een andere vertrouwenspersoon terecht voor een luisterend oor en/of advies.

Team en Cultuur .

Als nieuwe medewerker komt er in het begin veel informatie op je af. Ik heb veel gehad aan de feedback van mijn ervaren collega’s en leer elke dag nog steeds van hen. Mijn advies aan nieuwe collega’s zou daarom zijn: durf te vragen! Stel veel vragen, zo groeit je zelfvertrouwen en raak je sneller ingewerkt! Daarnaast zit elkaar helpen soms in kleine dingen; een collega, die buiten in de vrieskou op de car-search lane zit, een warme kop koffie brengen. Geweldig vind ik dat, een beetje op elkaar letten. Samen staan we sterk!

Toekomst en Ambities .

Ik heb op dit moment nog geen idee hoe de toekomst eruit ziet. Maar ik hou van nieuwe dingen leren. Wie weet ga ik Beveiliger Niveau 3 ook doen! ☺

Ook werken bij I-SEC ?

Petten

Objectbeveiliger NRG in Petten
Op locatie
  • Petten, Noord-Holland, Nederland

Schiphol

Duty manager
Op locatie
  • Schiphol, Noord-Holland, Nederland
HR Services Consultant op Schiphol
Op locatie
  • Schiphol, Noord-Holland, Nederland
IT Services Consultant
Op locatie
  • Schiphol, Noord-Holland, Nederland