Overslaan naar content

Danny .

Dedicated Teamleader

Introductie .

Ik ben Danny, ik ben 59 jaar jong, woonachtig in Zoetermeer en werkzaam als Dedicated Teamleader bij I-SEC. Ik ben al 10 jaar werkzaam bij I-SEC.

Zoals de meeste onder ons na de opleiding begonnen als beveiliger. Ik ben leergierig, dus vond het heel leuk om totaal iets nieuws te mogen leren. In dit geval het vak van beveiliger. Heel iets anders dan mijn vorige leven. Waar ik uit het bedrijf van mijn ouders komend voor mijzelf meerdere eigen winkels heb geopend met veel eigen personeel.

Een Dag in het Leven .

Ik ben werkzaam in de rol van Dedicated Teamleader. Als Dedicated Teamleader ben ik werkzaam als leidinggevende en houd ik toezicht over twee security lanes.

Naast het samenwerken met mijn collega beveiligers deel ik ook graag kennis die ik opgedaan heb in de jaren dat ik werkzaam was als Profiler. Mijn collega beveiligers vinden dit heel leuk en het zorgt ervoor dat zij ook in staat zijn om een impressie of indruk van de passagier hebben voordat zij die nog moeten controleren.

Wanneer ik een security interview dien uit te voeren, vraag ik geregeld of de betrokken beveiliger er bij wil komen staan. Zij kunnen het interview dan meemaken, en ik ben dan in de gelegenheid om hen te vragen of hen nog iets is opgevallen of dat zij nog vragen hebben aan de passagier. Dit wordt ook als heel positief en leerzaam ervaren

"Ik ben leergierig, dus vond het heel leuk om totaal iets nieuws te mogen leren."

Portret van Danny, een toegewijde teamleider, met een citaat over zijn enthousiasme voor het werk op Schiphol.

Groei en Ontwikkeling .

Ik ben enthousiast begonnen als beveiliger op Schiphol. Ik mocht op allerlei verschillende locaties de basisbeginselen van beveiligen leren en uitoefenen. Na mijn eerste jaar in dienst bij I-SEC als beveiliger, werd ik gevraagd of ik mee wilde draaien bij Procheck International als Profiler.

Een stevige opleiding volgde, waarin je veel kennis vergaard op het gebied van terrorisme en je wordt getraind om een ervaren Security Interviewer te worden. Na 2 jaar werkzaam te zijn als Profiler en 8 maanden aansluitende training, werd ik daar aangenomen als Supervisor.

Uiteraard heeft dit mijn kijk op beveiligen enorm verrijkt en veranderd, en maak ik er tot vandaag nog altijd gebruik van. Bij elk gesprek of zeker een interview met een passagier sta ik dan ook gelijk automatisch 'aan', ik kan er niets aan doen.

Na terugkomst bij I-SEC was het mijn uitdrukkelijke wens om als Teamleader te mogen terugkeren. Tot vandaag een zeer goede keuze, omdat ik dat echt het leukste vind om te ervaren, maar zeker nieuwe beveiligers een stukje verder te mogen helpen en begeleiden in de operatie. Ook binnen I-SEC maak ik nog steeds gebruik van mijn Profile ervaring en ieder jaar is het op het filter wel een paar keer raak.

Jouw Unieke Perspectief .

Zoals hierboven beschreven heeft het profilen mijn kijk op beveiligen enorm verrijkt en veranderd. Er komt zoveel meer kijken bij de werkzaamheden dan alleen het opvolgen van de procedures.

Leukste werkzaamheden .

Dat ik mijn Dedicated Teamleader taken kan combineren met mijn verleden als leidinggevend Profiler. En dat ik af en toe I-SEC beveiligers op een speelse wijze daar in kan meenemen. Ik vind dat leuk en motiverend om te kunnen doen.

Afsluitende Gedachten .

En dan als laatste een woord voor al mijn I-SEC beveiligingscollega's, mocht je een passagier voor je hebben staan waar je een apart gevoel bij hebt, ga er ontspannen mee in gesprek, blijft het gevoelen schakel op. Je onderbuikgevoel heeft meestal gelijk.

Everybody stay safe, Danny

Ook werken bij I-SEC ?

Petten

Objectbeveiliger NRG in Petten
Op locatie
  • Petten, Noord-Holland, Nederland

Schiphol

IT Services Consultant
Op locatie
  • Schiphol, Noord-Holland, Nederland
Meewerkstage HR/Recruitment
Op locatie
  • Schiphol, Noord-Holland, Nederland