Overslaan naar content

Perry .

Visual Designer

Introductie .

Ik ben Perry, woonachtig in Oegstgeest samen met mijn vrouw, 2 zoontjes en lieve hond. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de CrossFit box of in de keuken. Daarnaast speel ik als de tijd het toelaat graag games en schrijf daar ook over voor IGN Benelux.

Ik ben sinds 2007 werkzaam bij I-SEC, begonnen als luchthavenbeveiliger op onze mooie luchthaven Schiphol. Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad aangezien in de daaropvolgende jaren veel leuke uitdagingen op mijn pad kwamen. Zo heb ik leiding mogen geven aan een team dat de beveiliging voor hoge risico vluchten verzorgde, maar ben ik als Trainer ook naar het buitenland geweest om daar opleidingen te mogen geven aan onze collega’s op andere I-SEC locaties.

In 2018 kreeg ik de vraag of ik op het hoofdkantoor wilde starten als Visual Designer, ik heb een opleiding gevolgd, deze succesvol afgerond en ben inmiddels al een goede 5 jaar met veel plezier werkzaam in deze gave functie binnen het Business Development Team.

Een Dag in het Leven .

Mijn werk bestaat uit verschillende disciplines, hoofdzakelijk houd ik me bezig met communicatie en grafisch vormgeven. Maar ik verzorg ook de videoproducties en ondersteun ons team met aanbestedingen en onze E-Learning omgeving.

Wat ik oprecht enorm gaaf vind, is dat voor mij geen dag hetzelfde is. Zo kan ik op een dag de opdracht krijgen om op locatie te filmen, de dag daarna bezig zijn met een infographic en aan het eind van de week een verzoek krijgen om een interne publicatie te redigeren.

Uitdagingen en Overwinningen .

Veel van mijn werk valt onder geheimhouding en mag daardoor dus nooit publiekelijk gedeeld worden. Ergens vind ik dat natuurlijk zonde, maar het helpt natuurlijk wel dat ik heel gericht op onze doelgroep kan ontwerpen.

De eerste keer dat ik een externe uiting mocht maken vond ik het echter wel spannend. Had ik de juiste kleurcodes voor de druk gebruikt? Heb ik de afmetingen en snijlijnen goed verwerkt in het ontwerp? Ik heb voor mijn gevoel ontelbare keren alles nagelopen en dan is daar de deadline. Het ontwerp werd naar de drukker gestuurd en werd een aantal dagen later netjes op ons hoofdkantoor afgeleverd. Samen met mijn opdrachtgever heb ik de uiteindelijke banners bekeken en we waren beiden tevreden met het resultaat. Ontzettend gaaf om mijn ontwerp voor het eerst in het “echt” te zien.

Als het proces goed is en de foutmarge minimaal is, kan er natuurlijk ook weinig fout gaan. Ik heb geleerd dat ik elke uiting - of deze nu intern of extern is - op dezelfde manier kan tackelen om een goede uitkomst te halen.

"I-SEC is een redelijk grote organisatie, maar ik heb mezelf nog geen enkel moment een nummer gevoeld omdat er veel persoonlijke aandacht is"

Portret van Perry, een visueel ontwerper, met een citaat dat zijn persoonlijke kijk op het werken bij een grote organisatie belicht.

Team en Cultuur .

Een van onze kernwaarden is People First en bij deze vraag moest ik daar meteen aan denken. I-SEC is een redelijk grote organisatie, maar ik heb mezelf nog geen enkel moment een nummer gevoeld omdat er veel persoonlijke aandacht is. Zo wordt ik echt wel voldoende gefaciliteerd bij de wat meer uitdagende projecten.

Groei en Ontwikkeling .

Ik heb in mijn loopbaan diverse mooie functies mogen bekleden en voor al deze functies werd ik goed gefaciliteerd met trainingen, cursussen of opleidingen. Ik werd niet zomaar naar het buitenland gestuurd, maar kreeg bijvoorbeeld eerst een uitgebreide training van doorwinterde trainers van het moederbedrijf. Als leidinggevende heb ik samen met mijn directe collega’s een heel leiderschapsprogramma mogen doorlopen, deze bestond uit diverse interessante trainingen waarin het leidinggeven an sich goed werd behandeld.

Als laatste natuurlijk mijn huidige rol, ik kon als hobbyist zeker wel wat met video en photoshop. Maar I-SEC heeft mij goed in mijn kracht gezet door mij in de gelegenheid te stellen een opleiding voor Grafisch Vormgever te volgen. Met een beetje talent en wat YouTube tutorials kom je best ver, maar met zo’n opleiding krijg je toch echte vakkennis van professionals en dat heeft mij enorm veel gebracht.

Jouw Unieke Perspectief .

Als iemand mij vraagt wat voor werk ik doe en ik daarop vertel dat ik grafisch vormgever ben bij een beveiligingsbedrijf, zie ik toch wel eens een opgetrokken wenkbrauw voorbij komen. Dan realiseer ik me dat mijn positie best uniek is en I-SEC mij echt in mijn kracht heeft gezet. Dat zoiets mogelijk is laat wel zien dat ik echt voor een goede organisatie werkzaam ben.

Toekomst en Ambities .

Sinds kort is mijn rol uitgebreid met de communicatie taken en alhoewel grafisch ontwerp en communicatie dicht bij elkaar liggen is het toch wel echt een andere tak van de sport. Ik heb voor onze uitdagingen binnen communicatie uiteraard al wat gave plannen op de plank liggen en kan niet wachten om deze uit te voeren. 

Gelukkig kan ik hierbij rekenen op de steun van mijn collega’s en de coaching van mijn leidinggevenden. Ik heb zin om deze mooie uitdaging aan te gaan!

Afsluitende Gedachten .

Ik ben normaliter niet zo van de tegeltjes uitspraken maar er is er een die wel altijd bij me blijft hangen en die wil ik hier graag delen;

Het leven begint pas echt buiten je comfort zone. Pak uitdagingen die op je pad komen dus met beide handen aan, ook als ze misschien onwennig of eng voelen. Durf fouten te maken, dan pas leer je en wordt je daadwerkelijk beter in hetgeen wat je aan het doen bent.

Ook werken bij I-SEC ?

Petten

Objectbeveiliger NRG in Petten
Op locatie
  • Petten, Noord-Holland, Nederland

Schiphol

IT Services Consultant
Op locatie
  • Schiphol, Noord-Holland, Nederland
Meewerkstage HR/Recruitment
Op locatie
  • Schiphol, Noord-Holland, Nederland