Overslaan naar content

Wesley .

People Leader

Introductie .

Mijn naam is Wesley, ik ben 30 jaar en 12 jaar werkzaam voor I-SEC. Ik heb voor de opleiding beveiliging gekozen, nadat ik eigenlijk al was aangenomen bij de Koninklijke Marechaussee. Helaas bleek last minute dat ik bij de Marechaussee niet verder mocht met het inwerktraject omdat ik te jong was. Je moet namelijk minimaal 17,5 jaar oud zijn om met een vuurwapen te mogen lopen, en ik was nog geen 17 jaar. Aangezien ik op dat moment nog leerplichtig was, heb ik gekozen voor het dichtstbijzijnde alternatief.

Een Dag in het Leven .

Mijn dagelijkse werkzaamheden als People Leader bestaan uit diverse taken. Ik ben direct leidinggevende van ongeveer 95 medewerkers en daardoor verschillen de taken per dag enorm. In het algemeen begin ik op kantoor en kijk ik wie er allemaal aan het werk zijn. Ik check mijn agenda met betrekking tot afspraken en meetings van die dag en ga vervolgens de medewerkers opzoeken op de werkvloer. Tijdens de gesprekken met de medewerkers is het van belang dat er goed geluisterd wordt naar wat iemand te zeggen heeft. Op mogelijke problematiek wordt ingespeeld en anders blijft het bij smalltalk. Tevens kan het zo zijn dat ik medewerkers op zoek voor persoonlijke begeleiding, coaching en ontwikkeling. Ik geniet het meest van mijn rol als People Leader wanneer je ziet dat de medewerkers groeien in wat zij kunnen en genieten van wat zij doen.

Speciale Momenten .

Ik ben een persoon die graag bezig is met het ontwikkelen van processen. Recent is het ‘te laat’-proces behandeld en momenteel ben ik nog bezig om samen met diverse afdelingen het ‘no show’-proces onder handen te nemen. Ik streef naar perfectie en geniet van de samenwerking met diverse personen binnen de organisatie. Trots komt pas wanneer doelen behaald worden en er tevredenheid is bij een ieder.

"I-SEC heeft een ontzettend grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling die ik heb gehad."

Wesley's Verhaal bij I-SEC: Groei en Leiderschap in Beveiliging.

Uitdagingen en Overwinningen .

Door rugklachten was ik een tijd niet in staat te werken. Zulke rugklachten op zo’n jonge leeftijd is toch wel de grootste uitdaging die ik heb moeten overwinnen. Meerdere operaties en een switch van Shiftleader naar People Leader hebben ervoor gezorgd dat ik nog altijd werkzaam ben voor dit mooie bedrijf. Het vergt mentaal enorm veel van je als je zo lang met intense pijn rondloopt. Het heeft mij geleerd om mij beter in andermans schoenen te kunnen verplaatsen en meer iemand te zien als persoon in plaats van als een medewerker.

Team en Cultuur .

Ik waardeer het meeste dat wij als People Leaders de kans krijgen om het bedrijf te verbeteren. Samen werken wij als 1 team aan goede kwaliteit, een laag verzuim en betrokken personeel. De beveiliging is soms wel een harde cultuur, maar ook al is er altijd wat te klagen, iedereen helpt elkaar altijd verder!

Groei en Ontwikkeling .

I-SEC heeft een ontzettend grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling die ik heb gehad. Ik ben namelijk begonnen als stagiair, waarna ik een contract heb gekregen en bij I-SEC ben gebleven in de functie van agent. Dit was maar van korte duur, want na 1 jaar startte ik al als Teamleader, waarna ik nog geen 2 jaar later aan de slag ging als Supervisor / CTL. Deze functie is vervolgens gesplitst in Shiftleader en People Leader. In deze periode heeft I-SEC altijd trainingen verzorgd met betrekking tot leiderschap, coaching, verzuim etc. Op dit moment is I-SEC bezig om mijn vaardigheden nog verder te ontwikkelen, door middel van de People Excellence Academy. Dit is een trainingsprogramma waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Jouw Unieke Perspectief .

Mijn functie bestaat uit zoveel verschillende taken, geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk uniek. Je bent verantwoordelijk voor veel medewerkers, en hebt dus managementtaken, maar ondertussen kun je ook gewoon op de werkvloer samen met een collega een trainingssessie doen. Dit zorgt ervoor dat je dicht bij de medewerkers staat en de drempel laag is. De variatie en vrije agenda maakt dit een top baan!

Toekomst en Ambities .

Ik heb geen verdere doorgroei ambities voor nu. Ik houd mij bezig met het ontwikkelen van mijn eigen vaardigheden en zie uit naar een toekomst waarbij KPI’s worden behaald en de medewerkers tevreden zijn en blijven.

Afsluitende Gedachten .

Mijn advies voor iemand die bij I-SEC komt werken, zou zijn om veel vragen te stellen en je niet te laten overrompelen door de enorme dynamiek waarin je terechtkomt. Het is een groot bedrijf en soms is het lastig om je plek te vinden. Dat is mij als 18-jarige ook overkomen, maar als ik terugkijk naar hoe alles is verlopen, ben ik blij met de keuzes die ik heb gemaakt en trots om voor I-SEC te werken.

Ook werken bij I-SEC ?

Petten

Objectbeveiliger NRG in Petten
Op locatie
  • Petten, Noord-Holland, Nederland

Schiphol